DKK 0,00

LIGHTLENS; 360 graders danseforestilling

17.06.2017 kl. 20:15 ARoS Aarhus Kunstmuseum, Aarhus c
Tilmeld

Billetsalget er slut

 

DKK 0,00

Oplev en unik danseforestilling i Aarhus fra ’Your Rainbow Panorama’. Skabt af stjernekoreografen Wayne McGregor i samarbejde med professionelle dansere fra Studio Wayne McGregor og 200 århusianere. I 360 grader genopdager du Aarhus fra oven. Wayne McGregor - koreografen bag Tree of Codes - har sammen med sit kompagni skabt en enestående danseforestilling specielt til Aarhus.

LIGHTLENS
360 graders danseforestilling af den internationale stjernekoreograf Wayne McGregor Aarhus 2017 Commission
Pris: Gratis

Wayne McGregor - koreografen bag Tree of Codes - har sammen med sit kompagni skabt en enestående danseforestilling specielt til Aarhus. LIGHTLENS involverer mere end 200 aarhusianere på tværs af køn, alder og kultur, der danser side om side med professionelle dansere. Publikum oplever værket i 360 grader fra ARoS´s ’Your Rainbow Panorama’ i grupper på 150 personer ad gangen. Publikum får udleveret et sæt hovedtelefoner, der afspiller forestillingens lydside og så er det blot at gå på opdagelse. På trapper, på tage, i parker og i baggårde kan du spotte dansere, der får dig til at genopdage byen. Du får også udleveret en tablet, hvor du med klik på farvekategorier, der matcher regnbuen, kan frembring korte film, der viser dans på udvalgt arkitektur i Aarhus.

Danserne i LIGHTLENS består af 200 lokale borgere, 9 kompagnidansere fra Studio Wayne McGregor og 6 danske professionelle dansere. Med LIGHTLENS venter der publikum og de medvirkende en uforglemmelig oplevelse. Forestillingen er skabt i samarbejde med Performing Arts Platform og Dansehallerne og er støttet af Nordea-fonden.

LIGHTLENS er et highlight i Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Varighed: 30 min.

Wayne McGregor
Wayne McGregor er en prisvindende britisk koreograf, der anses som én af verdens førende og mest innovative koreografer. Hans arbejde tæller blandt andet værker for internationale kompagnier som Paris Opera Ballet, New York City Ballet og Det Kongelige Teater og opgaver som Movement Director på ‘The Legend of Tarzan’ (2016) og Harry Potter filmen ‘Harry Potter and the Goblet of Fire’ (2005). Wayne McGregor har mere end 20 års erfaring med at skabe danseforestillinger, der involverer ikke-professionelle dansere og er internationalt anerkendt for sit arbejde. Det er denne erfaring han bringer med sig til Aarhus.

Kunstnerisk hold og medvirkende
Artistisk ledelse: Wayne McGregor
Koreografi: Wayne McGregor i samarbejde med de medvirkende
Musik: Joel Cadbury
Film: Ravi Deepres
Kostumedesign: Gareth Pugh
Company Wayne McGregor dansere: Travis Clausen Knight, Alvaro Dule, Louis McMiller, Daniela Neugebauer, James Pett, Fukiko Takase, Po-Lin Tung, Jessica Wright og Catarina Carvalho
Professionelle DK dansere: Joy Hall, Ida Frost, Helene Brøndsted, Pernille Sørensen, Mette Møller Overgaard og Nønne Mai Svalholm.
Dato: 16.-17. juni 2017
Tid: 17.45, 19.00 og 20.15
Pris: Gratis